PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Usługi i Serwis

Usługi i Serwis

 

serwis-rational-olsztynserwis-piecow-konwekcyjno-parowych-rational-olsztyncertyfikowana-instalacja-urzadzen-rational-olsztynpakiety-usług-serwisowych-rational-olsztyn

 

 

 

RATIONAL Serwis Partner Olsztyn - Jedyny Autoryzowany Serwis RATIONAL na Warmii i Mazurach

 

 

 

Rational-serwis-OlsztynProwadzimy Autoryzowany Serwis RATIONAL - doradztwo, serwis i naprawa profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. Charakteryzuje nas szybkość reakcji, skuteczność działania oraz ekspercka wiedza potwierdzona licznymi szkoleniami, certyfikatami oraz wieloletnim doświadczeniem. Zapewniamy Państwu profesjonalne oraz niezwłoczne wsparcie techniczne i serwisowe. Nasz zespół liczy 4 doradców technicznych i 2 techników-serwisantów, dzięki czemu możemy pochwalić się błyskawiczną reakcją na Państwa zgłoszenia.

 

 

Jakie naprawy i serwisy wykonujemy?

 Prowadzimy naprawę urządzeń gastronomicznych, w tym serwis pieców konwekcyjno-parowych.
 Wykonujemy montaż oraz demontaż sprzętów kuchennych zarówno gazowych jak i elektrycznych.
 Oferujemy regularne przeglądy urządzeń, które wydłużają żywotność sprzętu gastro o kolejne lata.
 Dysponujemy elementami i częściami do urządzeń wiodących producentów sprzętu gastronomicznego.
 W naszej pracy korzystamy wyłącznie z oryginalnych części i podzespołów, które gwarantują prawidłową pracę sprzętu, a także utrzymywanie gwarancji produktowej.

 

 

RATIONAL-serwis-OlsztynWspółpraca z nami to najkorzystniejszy wybór. Posiadamy status autoryzowanego RATIONAL Serwis Partnera - jedynego na Warmii i Mazurach. Gwarantujemy Państwu certyfikowaną przez firmę RATIONAL usługę montażu, przeglądów oraz naprawy wszystkich pieców RATIONAL zgodnie ze standardami RATIONAL. Jesteśmy ekspertami w swojej dziedzinie. RATIONAL co roku przeprowadza  w naszej firmie szczegółowe audyty i szkolenia. Technicy co roku otrzymują certyfikacje na naprawę i montaż urządzeń RATIONAL.

 

 

Dlaczego warto wykonać usługę w autoryzowanym punkcie RATIONAL Serwis Partner?
 Wszystkie punkty RATIONAL Service Partner są wyposażone w profesjonalny sprzęt pomiarowy, który również jest poddawany regularnym kontrolom.
 W ramach usług serwisowych wykorzystujemy wyłącznie oryginalne części RATIONAL, które mamy na stanie, w naszym magazynie.
 RATIONAL Service Partner gwarantuje natychmiastowe wsparcie w każdej potrzebie. Wystarczy zadzwonić, a pomoc nadejdzie w krótkim czasie.
 Najnowsze aktualizacje oprogramowania otrzymują Państwo bezpłatnie. Dzięki nim korzystają Państwo z najnowszych wyników badań nad przyrządzaniem potraw. W ten sposób Państwa SelfCookingCenter® zawsze będzie zgodny z aktualnym stanem techniki.

 

 

Potrzebujecie Państwo naprawić urządzenie gastronomiczne / wykonać serwis?

 

Zapraszamy do kontaktu!

 

Aby zgłosić lub wycenić naprawę / serwis, wystarczy zadzwonić lub napisać:

 

Sklep Kucharza (ALBO): tel. + 48 (89) 533 50 20
 

Beata: kom. + 48 603 970 116
 

e-mail: sklep@sklepkucharza.pl

 

 

 

 

CENNIKI USŁUG :

 

CERTYFIKOWANA INSTALACJA URZĄDZENIA

 

Certyfikowana instalacja urządzeń, to optymalna wydajność i niezawodność urządzenia od pierwszego dnia pracy, dzięki profesjonalnej instalacji wykonanej zgodnie z rygorystycznymi zaleceniami RATIONAL.

Certyfikowana instalacja nowego urządzenia to dodatkowa korzyść, w postaci zarejestrowania urządzenia w systemie przetwarzania danych RATIONAL ServiceCall. Dzięki temu urządzenie zostaje objęte rozszerzeniem gwarancji na okres 24 miesięcy.

 

 

INSTALACJA - PAKIETY

 

Pakiet instalacyjny - certyfikowana instalacja i uruchomienie

 

Wielkość urządzenia (typ)

XS typ 2/3

typ 61

typ 101

typ 62

typ 102

typ 201

typ 202

Urządzenia elektryczne

od 340 zł

od 340 zł

od 340 zł

od 340 zł

od 340 zł

od 470 zł

od 470 zł

Urządzenia gazowe

---

od 470 zł

od 470 zł

od 470 zł

od 470 zł

od 620 zł

od 620 zł

Ustalenia techniczne w miejscu instalacji

od 200 zł

od 200 zł

od 200 zł

od 200 zł

od 200 zł

od 200 zł

od 200 zł

Instalacja Connected Cooking

od 160 zł

od 160 zł

od 160 zł

od 160 zł

od 160 zł

od 160 zł

od 160 zł

Instalacja zestawu Combi Duo

od 320 zł+ montaż urządzeń

od 420 zł+ montaż urządzeń

od 420 zł + montaż urządzeń

od 420zł+ montaż urządzeń

od 420zł+ montaż urządzeń

nie dotyczy

nie dotyczy

Instalacja okapu typu UltraVent

od 340zł

od 340zł

od 340zł

od 340zł

od 340zł

od 340zł

od 340zł

Wniesienie i ustawienie urządzenia

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu

wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu



 

USŁUGI SERWISOWE - PAKIETY

 

 

Pakiet usług serwisowych RATIONAL

 

Oferta serwisowa

lp.

Nazwa usługi

 

Cena zł netto

1.

Roboczogodzina pracy technika

od poniedziałku do piątku

195

2.

Dojazd technika

2,5 zł / km (min. 60zł)

3.

Analiza spalin

85 zł / 1 palnik




Pakiety serwisowe RATIONAL są dla Państwa optymalnym rozwiązaniem, jeśli:

 

  • oczekujecie bezpieczeństwa pracy niezależnie od rodzaju eksploatacji,
 
  • oczekujecie, aby koszty eksploatacji były przewidywalne,
 
  • maksymalna niezawodność w czasie eksploatacji jest dla Was ważna.

 

 
Nasze wyselekcjonowane pakiety serwisowe dla Państwa specjalnych wymagań:
 

BASIC - niezawodność działania łatwa do osiągnięcia!

 

PLUS - zwiększony zakres prac serwisowych, mniejsze ryzyko,


PREMIUM - pełna usługa serwisowa urządzenia.

 

ConnectedCooking (nadzór online nad urządzeniem) - abonament 220 zł / 12 miesięcy

 

 

 

Prewencyjne przeglądy techniczne są przeprowadzane zgodnie z zaleceniami RATIONAL oraz wg listy kontrolnej przeglądów.  Potwierdzeniem wykonanych prac będzie wpis do Państwa serwisowej książki przeglądów technicznych.

 

 

Pakiety usług serwisowych RATIONAL

 

Pakiety

Usługa serwisowa

BASIC

PLUS

PREMIUM

Inspekcja

X

X

X

Inspekcja poza standardowymi godzinami

pracy

 

 

X

Pomiar emisji spalin – kontrola

bezpieczeństwa urządzeń gazowych

X

X

X

Wymiana części eksploatacyjnych z powodu

zużycia

 

X

X

Wymiana wszystkich części, które są w złym

stanie

 

 

X

Instruktaż pielęgnacji I mycia urządzenia

 

X

X

Gwarancja naprawy w ciągu 24 godzin

 

X

X

Doradztwo serwisowe 24 h / 7 dni

 

 

X

Naprawa w cenie pakietu

 

 

X




Tabela poziomów intensywności eksploatacji
 

Dzienna praca urządzenia w godzinach

RODZAJ EKSPLOATACJI

para i wypieki

użycie różnorodne (restauracja)

wysokie temperatury
> 200oC

wysokie temperatury
> 200oC i tłuszcz

13-24 godz.

średni

średni

intensywny

intensywny

4-12 godz.

lekki

średni

średni

intensywny

< 4 godz.

lekki

lekki

średni

średni


 

 

Zalecane częstotliwości przeglądów:


poziom lekki: przegląd 1 x w roku


poziom średni: przegląd 2 x w roku


poziom intensywny: przegląd 3 x w roku

 

 

 

Przewidywane czasy wykonania usługi
 

 

Urządzenia elektryczne

Urządzenia gazowe

 

Basic

Plus / Premium

Basic

Plus / Premium

urządzenia stołowe

1,5 godz.

2,5 godz.

2 godz.

3 godz.

urządzenia podłogowe

2 godz.

3 godz.

2,5 godz.

3,5 godz.




PAKIET BASIC (podstawowy)
 

Pakiet nadaje się do małych restauracji, hoteli, itp., które mają niewielką intensywność pracy i zróżnicowane wykorzystanie (różne tryby gotowania) urządzenia.
 

Zakres czynności serwisowych, które obejmuje pakiet Basic, muszą być skonsultowane z Klientem i przez niego zaakceptowane. Konieczny dodatkowy czas pracy i / lub dodatkowe części, które nie są zdefiniowane w pakiecie, będą przez RSP fakturowane odrębnie.


Cena obejmuje wykonanie przeglądu serwisowego w standardowych godzinach pracy (8:00 –16:00).


Inspekcja obejmuje sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia oraz stanu technicznego części eksploatacyjnych, a także pełną kontrolę stanu technicznego urządzenia (np. testu szczelności, połączeń elektrycznych, itp.) zgodnie z najnowszą listą kontrolną przeglądu technicznego RATIONAL. Inspekcja zawiera również sprawdzenie instalacji, a dodatkowo dla urządzeń gazowych pomiar ciśnienia gazu i analizę spalin.


W ramach pakietu Basic realizowane są również drobne regulacje (np. regulacja drzwi, itp.). Dodatkowy czas pracy i / lub dodatkowe części, które technik uzna za wyeksploatowane będą przez RSP fakturowane odrębnie.


 

Koszt pakietu ze względu na rodzaj urządzenia przy lekkiej eksploatacji - 1 przegląd w roku

lp.

Rodzaj urządzenia

 Elektryczne

Gazowe

1.

Urządzenia stołowe

od 195 zł

od 255 zł

2.

Urządzenia podłogowe

od 260 zł

od 320 zł

*ceny netto nie zawierają kosztu dojazdu serwisanta (dodatkowy czas pracy i/lub dodatkowe części, które technik uzna za wyeksploatowane będą przez RSP fakturowane odrębnie)



PAKIET BASIC PLUS


Pakiet Basic Plus zawiera od 1 do 3 przeglądów serwisowych rocznie (ilość zależna od intensywności eksploatacji – ilość godzin/dzień oraz rodzaju eksploatacji). Pakiet Basic Plus zalecamy dla dużych restauracji, hoteli, itp., które maja średnią lub dużą intensywność eksploatacji i wykorzystują różne tryby pracy urządzenia. Urządzenia sporadycznie są używane w wysokich temperaturach (smażenie, grillowanie) lub używane są produkty z dużą zawartością tłuszczu.
 

Cena obejmuje wykonanie przeglądu serwisowego w standardowych godzinach pracy (8:00 – 16:00).

Inspekcja obejmuje sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia oraz stanu technicznego części eksploatacyjnych, a także pełną kontrolę stanu technicznego urządzenia (np. testu szczelności, połączeń elektrycznych, itp.) zgodnie z najnowszą listą kontrolną przeglądu technicznego RATIONAL. Inspekcja zawiera również sprawdzenie instalacji elektrycznej, a dodatkowo dla urządzeń gazowych pomiar ciśnienia gazu i analizę spalin. W ramach pakietu Basic Plus realizowane są również drobne regulacje (np. regulacja drzwi, itp.).


Pakiet Basic Plus zawiera wymianę części eksploatacyjnych tj. uszczelkę wałka silnika, węża parowego, zaczepu zamka, uszczelki drzwi oraz filtra powietrza. Dodatkowy czas pracy technika w przypadku wymiany części nie wchodzących w skład pakietu będzie odrębnie fakturowany.
 

Dodatkowo w ramach pakietu wykonywana jest aktualizacja oprogramowania oraz instruktaż mycia i pielęgnacji. Serwisant sporządza protokół serwisowy, który jest wprowadzany do systemu ServiceCall RATIONAL.
 

 

Rodzaj urządzenia

Rodzaj eksploatacji urządzenia

Cena pakietu

Elektryczne

Stołowe

lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku)

od 1070 zł

średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku)

od 1650 zł

intensywna eksploatacja (3

przeglądy w ciągu roku)

od 2420 zł

Podłogowe

lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku)

od 1160 zł

średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku)

od 1760 zł

intensywna eksploatacja (3 przeglądy w ciągu roku)

od 2640 zł

Gazowe

Stołowe

lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku)

od 1300 zł

średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku)

od 1980 zł

intensywna eksploatacja (3

przeglądy w ciągu roku)

od 3080 zł

Podłogowe

lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku)

od 1600 zł

średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku)

od 2310 zł

intensywna eksploatacja (3 przeglądy w ciągu roku)

od 3520 zł

*ceny netto nie zawierają kosztu dojazdu serwisanta (dodatkowy czas pracy i/lub dodatkowe części, które nie są zdefiniowane w pakiecie, będą przez RSP fakturowane odrębnie)

 


PAKIET PREMIUM


Pakiet Premium zapewnia najwyższą korzyść dla klientów, którzy intensywnie eksploatują urządzenia i zależy im na planowanych kosztach serwisowych.


Pakiet Premium zawiera 1 do 3 przeglądów serwisowych rocznie (ilość zależna od intensywności eksploatacji –ilość godzin/dzień oraz rodzaju eksploatacji). Pakiet Premium zalecamy dla dużych restauracji, hoteli, itp., które intensywnie eksploatują urządzenia i w dużej mierze wykorzystują procesy z wysokimi temperaturami (smażenie, grillowanie) i / lub używają produkty z dużą zawartością tłuszczu. Pakiet Premium zawiera wiele dodatkowych usług serwisowych.
 

Cena obejmuje wykonanie przeglądu serwisowego w ponad normatywnych godzinach pracy (np. między godz. 21:00 –6:00).
 

Inspekcja obejmuje sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia oraz stanu technicznego części eksploatacyjnych, a także pełną kontrolę stanu technicznego urządzenia (np. testu szczelności, połączeń elektrycznych, itp.) zgodnie z najnowszą listą kontrolną przeglądu technicznego RATIONAL. Inspekcja zawiera również sprawdzenie instalacji elektrycznej i dodatkowo dla urządzeń gazowych pomiar ciśnienia gazu i analizę spalin. W ramach pakietu Basic realizowane są również drobne regulacje (np. regulacja drzwi, itp.).


W ramach Pakietu Premium, w przypadku zaistnienia awarii urządzenia, RSP gwarantuje 24 godzinny czas reakcji serwisowej. Oznacza to, że w przypadku istotnej awarii technicznej urządzenia, uniemożliwiającej jego pracę, RSP zobowiązuje się przybyć do urządzenia w ciągu maksymalnie 24 godzin licząc od zgłoszenia awarii do RSP.


Podczas przeglądu serwisowego urządzenia, wymieniane są podstawowe części eksploatacyjne (Filtry, uszczelki, uszczelniacz silnika, łączniki, halogeny itp.) Dodatkowo wymianie podlegają części które są w złym stanie.


W ramach pakietu wykonywana jest aktualizacja oprogramowania oraz instruktaż mycia i pielęgnacji.


Przypominamy, że w celu utrzymania 24 miesięcznej gwarancji, należy wykonać 1 raz w roku przegląd techniczny urządzenia. Technik podczas każdej wizyty serwisowej sporządza oficjalny protokół Service Call RATIONAL, który jest ewidencjonowany w cyfrowej bazie danych producenta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprawnie serwisować i diagnozować urządzenie.


Koszt pakietu ustalany jest indywidualnie . W celu zapoznania się z ofertą zapraszamy do kontaktu.

* Wszelkie usterki, awarie urządzenia lub jego części składowe, spowodowane przez niewłaściwe użytkowanie oraz zaniedbanie ze strony
personelu są dodatkowo płatne. Dotyczy to każdego z pakietów.

 

* Wykupiony abonament na obsługę ConnectedCooking oznacza:
- stały monitoring pracy urządzenia, a w przypadku wystąpienia awarii informacja jest
niezwłocznie przekazywana do serwisu z opisem błędu i kodem serwisowym,
- wysyłanie pocztą elektroniczną miesięcznych raportów ConectedCooking zawierających:
– informacje o stanie pielęgnacji i czystości urządzenia,
– zestawienie historii błędów serwisowych.

 

Cennik pozostałych usług serwisowych spoza pakietów:
 

• Godzina pracy technika dni robocze (16:00-21:00)  195,00 zł netto
• Godzina pracy technika dni wolne / noc (21:00-6:00)  320,00 zł netto
• Dojazd w obrębie Olsztyna       60,00 zł netto
• Dojazd poza miastem Olsztyn      2,5 zł/km netto
• Analiza spalin  jeden palnik gazowy     85,00 zł netto

 

Opłata za przechowywanie sprzętu liczona jest od 14-go dnia roboczego, po otrzymaniu przez klienta informacji o możliwości odbioru sprzętu i wynosi 1 zł / dzień.

 

* Cena usługi nie zawiera kosztu części zamiennych
* Ceny netto
*Przedstawiona oferta ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego.

 

Aby zgłosić lub wycenić naprawę wystarczy zadzwonić:

Sklep Kucharza - ALBO (89) 533 50 20
Beata kom. 603 970 116

lub napisać e-mail pod adres:
sklep@sklepkucharza.pl

 

Serwis rational ALBO Olsztyn

 

tagi: serwis pieców konwekcyjno-parowych, serwis pieców gastronomicznych, RATIONAL serwis, serwis piecy konwekcyjno-parowych, RATIONAL Olsztyn, piec konwekcyjny gastronomiczny, piec gastronomiczny piec RATIONAL, piec do pizzy gastronomiczny.


Przejdź do strony głównej
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu