Prowadzimy Autoryzowany Serwis RATIONAL - doradztwo, serwis i naprawa profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. Charakteryzuje nas szybkość reakcji, skuteczność działania oraz ekspercka wiedza potwierdzona licznymi szkoleniami, certyfikatami oraz wieloletnim doświadczeniem. Zapewniamy Państwu profesjonalne oraz niezwłoczne wsparcie techniczne i serwisowe. Nasz zespół liczy 4 doradców technicznych i 2 techników-serwisantów, dzięki czemu możemy pochwalić się błyskawiczną reakcją na Państwa zgłoszenia.
Jakie naprawy i serwisy wykonujemy?
Potrzebujecie Państwo naprawić urządzenie gastronomiczne / wykonać serwis?
Zapraszamy do kontaktu!
Aby zgłosić lub wycenić naprawę / serwis, wystarczy zadzwonić lub napisać:
Sklep Kucharza (ALBO): tel. + 48 (89) 533 50 20
Beata: kom. + 48 603 970 116
e-mail: sklep@sklepkucharza.pl
CENNIKI USŁUG :
CERTYFIKOWANA INSTALACJA URZĄDZENIA
Certyfikowana instalacja urządzeń, to optymalna wydajność i niezawodność urządzenia od pierwszego dnia pracy, dzięki profesjonalnej instalacji wykonanej zgodnie z rygorystycznymi zaleceniami RATIONAL.
Certyfikowana instalacja nowego urządzenia to dodatkowa korzyść, w postaci zarejestrowania urządzenia w systemie przetwarzania danych RATIONAL ServiceCall. Dzięki temu urządzenie zostaje objęte rozszerzeniem gwarancji na okres 24 miesięcy.
INSTALACJA - PAKIETY
Pakiet instalacyjny - certyfikowana instalacja i uruchomienie
Wielkość urządzenia (typ) |
XS typ 2/3 |
typ 61 |
typ 101 |
typ 62 |
typ 102 |
typ 201 |
typ 202 |
Urządzenia elektryczne |
od 340 zł |
od 340 zł |
od 340 zł |
od 340 zł |
od 340 zł |
od 470 zł |
od 470 zł |
Urządzenia gazowe |
--- |
od 470 zł |
od 470 zł |
od 470 zł |
od 470 zł |
od 620 zł |
od 620 zł |
Ustalenia techniczne w miejscu instalacji |
od 200 zł |
od 200 zł |
od 200 zł |
od 200 zł |
od 200 zł |
od 200 zł |
od 200 zł |
Instalacja Connected Cooking |
od 160 zł |
od 160 zł |
od 160 zł |
od 160 zł |
od 160 zł |
od 160 zł |
od 160 zł |
Instalacja zestawu Combi Duo |
od 320 zł+ montaż urządzeń |
od 420 zł+ montaż urządzeń |
od 420 zł + montaż urządzeń |
od 420zł+ montaż urządzeń |
od 420zł+ montaż urządzeń |
nie dotyczy |
nie dotyczy |
Instalacja okapu typu UltraVent |
od 340zł |
od 340zł |
od 340zł |
od 340zł |
od 340zł |
od 340zł |
od 340zł |
Wniesienie i ustawienie urządzenia |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
wycena indywidualna w zależności od miejsca montażu |
USŁUGI SERWISOWE - PAKIETY
Oferta serwisowa |
|||
lp. |
Nazwa usługi |
|
Cena zł netto |
1. |
Roboczogodzina pracy technika |
od poniedziałku do piątku |
160 |
2. |
Dojazd technika |
2,5 zł / km (min. 60zł) |
|
3. |
Analiza spalin |
85 zł / 1 palnik |
Pakiety serwisowe RATIONAL są dla Państwa optymalnym rozwiązaniem, jeśli:
BASIC - niezawodność działania łatwa do osiągnięcia!
PLUS - zwiększony zakres prac serwisowych, mniejsze ryzyko,
PREMIUM - pełna usługa serwisowa urządzenia.
ConnectedCooking (nadzór online nad urządzeniem) - abonament 220 zł / 12 miesięcy
Pakiety usług serwisowych RATIONAL
Pakiety |
|||
Usługa serwisowa |
BASIC |
PLUS |
PREMIUM |
Inspekcja |
X |
X |
X |
Inspekcja poza standardowymi godzinami pracy |
|
|
X |
Pomiar emisji spalin – kontrola bezpieczeństwa urządzeń gazowych |
X |
X |
X |
Wymiana części eksploatacyjnych z powodu zużycia |
|
X |
X |
Wymiana wszystkich części, które są w złym stanie |
|
|
X |
Instruktaż pielęgnacji I mycia urządzenia |
|
X |
X |
Gwarancja naprawy w ciągu 24 godzin |
|
X |
X |
Doradztwo serwisowe 24 h / 7 dni |
|
|
X |
Naprawa w cenie pakietu |
|
|
X |
Tabela poziomów intensywności eksploatacji
Dzienna praca urządzenia w godzinach |
RODZAJ EKSPLOATACJI |
|||
para i wypieki |
użycie różnorodne (restauracja) |
wysokie temperatury |
wysokie temperatury |
|
13-24 godz. |
średni |
średni |
intensywny |
intensywny |
4-12 godz. |
lekki |
średni |
średni |
intensywny |
< 4 godz. |
lekki |
lekki |
średni |
średni |
Zalecane częstotliwości przeglądów:
poziom lekki: przegląd 1 x w roku
poziom średni: przegląd 2 x w roku
poziom intensywny: przegląd 3 x w roku
Przewidywane czasy wykonania usługi
|
Urządzenia elektryczne |
Urządzenia gazowe |
||
|
Basic |
Plus / Premium |
Basic |
Plus / Premium |
urządzenia stołowe |
1,5 godz. |
2,5 godz. |
2 godz. |
3 godz. |
urządzenia podłogowe |
2 godz. |
3 godz. |
2,5 godz. |
3,5 godz. |
PAKIET BASIC (podstawowy)
Pakiet nadaje się do małych restauracji, hoteli, itp., które mają niewielką intensywność pracy i zróżnicowane wykorzystanie (różne tryby gotowania) urządzenia.
Zakres czynności serwisowych, które obejmuje pakiet Basic, muszą być skonsultowane z Klientem i przez niego zaakceptowane. Konieczny dodatkowy czas pracy i / lub dodatkowe części, które nie są zdefiniowane w pakiecie, będą przez RSP fakturowane odrębnie.
Cena obejmuje wykonanie przeglądu serwisowego w standardowych godzinach pracy (8:00 –16:00).
Inspekcja obejmuje sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia oraz stanu technicznego części eksploatacyjnych, a także pełną kontrolę stanu technicznego urządzenia (np. testu szczelności, połączeń elektrycznych, itp.) zgodnie z najnowszą listą kontrolną przeglądu technicznego RATIONAL. Inspekcja zawiera również sprawdzenie instalacji, a dodatkowo dla urządzeń gazowych pomiar ciśnienia gazu i analizę spalin.
W ramach pakietu Basic realizowane są również drobne regulacje (np. regulacja drzwi, itp.). Dodatkowy czas pracy i / lub dodatkowe części, które technik uzna za wyeksploatowane będą przez RSP fakturowane odrębnie.
Koszt pakietu ze względu na rodzaj urządzenia przy lekkiej eksploatacji - 1 przegląd w roku |
|||
lp. |
Rodzaj urządzenia |
Elektryczne |
Gazowe |
1. |
Urządzenia stołowe |
od 195 zł |
od 255 zł |
2. |
Urządzenia podłogowe |
od 260 zł |
od 320 zł |
*ceny netto nie zawierają kosztu dojazdu serwisanta (dodatkowy czas pracy i/lub dodatkowe części, które technik uzna za wyeksploatowane będą przez RSP fakturowane odrębnie)
PAKIET BASIC PLUS
Pakiet Basic Plus zawiera od 1 do 3 przeglądów serwisowych rocznie (ilość zależna od intensywności eksploatacji – ilość godzin/dzień oraz rodzaju eksploatacji). Pakiet Basic Plus zalecamy dla dużych restauracji, hoteli, itp., które maja średnią lub dużą intensywność eksploatacji i wykorzystują różne tryby pracy urządzenia. Urządzenia sporadycznie są używane w wysokich temperaturach (smażenie, grillowanie) lub używane są produkty z dużą zawartością tłuszczu.
Cena obejmuje wykonanie przeglądu serwisowego w standardowych godzinach pracy (8:00 – 16:00).
Inspekcja obejmuje sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia oraz stanu technicznego części eksploatacyjnych, a także pełną kontrolę stanu technicznego urządzenia (np. testu szczelności, połączeń elektrycznych, itp.) zgodnie z najnowszą listą kontrolną przeglądu technicznego RATIONAL. Inspekcja zawiera również sprawdzenie instalacji elektrycznej, a dodatkowo dla urządzeń gazowych pomiar ciśnienia gazu i analizę spalin. W ramach pakietu Basic Plus realizowane są również drobne regulacje (np. regulacja drzwi, itp.).
Pakiet Basic Plus zawiera wymianę części eksploatacyjnych tj. uszczelkę wałka silnika, węża parowego, zaczepu zamka, uszczelki drzwi oraz filtra powietrza. Dodatkowy czas pracy technika w przypadku wymiany części nie wchodzących w skład pakietu będzie odrębnie fakturowany.
Dodatkowo w ramach pakietu wykonywana jest aktualizacja oprogramowania oraz instruktaż mycia i pielęgnacji. Serwisant sporządza protokół serwisowy, który jest wprowadzany do systemu ServiceCall RATIONAL.
Rodzaj urządzenia
|
Rodzaj eksploatacji urządzenia |
Cena pakietu |
|
Elektryczne |
Stołowe |
lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku) |
od 1070 zł |
średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku) |
od 1650 zł |
||
intensywna eksploatacja (3 przeglądy w ciągu roku) |
od 2420 zł |
||
Podłogowe |
lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku) |
od 1160 zł |
|
średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku) |
od 1760 zł |
||
intensywna eksploatacja (3 przeglądy w ciągu roku) |
od 2640 zł |
||
Gazowe |
Stołowe |
lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku) |
od 1300 zł |
średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku) |
od 1980 zł |
||
intensywna eksploatacja (3 przeglądy w ciągu roku) |
od 3080 zł |
||
Podłogowe |
lekka eksploatacja (1 przegląd w ciągu roku) |
od 1600 zł |
|
średnia eksploatacja (2 przeglądy w ciągu roku) |
od 2310 zł |
||
intensywna eksploatacja (3 przeglądy w ciągu roku) |
od 3520 zł |
*ceny netto nie zawierają kosztu dojazdu serwisanta (dodatkowy czas pracy i/lub dodatkowe części, które nie są zdefiniowane w pakiecie, będą przez RSP fakturowane odrębnie)
PAKIET PREMIUM
Pakiet Premium zapewnia najwyższą korzyść dla klientów, którzy intensywnie eksploatują urządzenia i zależy im na planowanych kosztach serwisowych.
Pakiet Premium zawiera 1 do 3 przeglądów serwisowych rocznie (ilość zależna od intensywności eksploatacji –ilość godzin/dzień oraz rodzaju eksploatacji). Pakiet Premium zalecamy dla dużych restauracji, hoteli, itp., które intensywnie eksploatują urządzenia i w dużej mierze wykorzystują procesy z wysokimi temperaturami (smażenie, grillowanie) i / lub używają produkty z dużą zawartością tłuszczu. Pakiet Premium zawiera wiele dodatkowych usług serwisowych.
Cena obejmuje wykonanie przeglądu serwisowego w ponad normatywnych godzinach pracy (np. między godz. 21:00 –6:00).
Inspekcja obejmuje sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia oraz stanu technicznego części eksploatacyjnych, a także pełną kontrolę stanu technicznego urządzenia (np. testu szczelności, połączeń elektrycznych, itp.) zgodnie z najnowszą listą kontrolną przeglądu technicznego RATIONAL. Inspekcja zawiera również sprawdzenie instalacji elektrycznej i dodatkowo dla urządzeń gazowych pomiar ciśnienia gazu i analizę spalin. W ramach pakietu Basic realizowane są również drobne regulacje (np. regulacja drzwi, itp.).
W ramach Pakietu Premium, w przypadku zaistnienia awarii urządzenia, RSP gwarantuje 24 godzinny czas reakcji serwisowej. Oznacza to, że w przypadku istotnej awarii technicznej urządzenia, uniemożliwiającej jego pracę, RSP zobowiązuje się przybyć do urządzenia w ciągu maksymalnie 24 godzin licząc od zgłoszenia awarii do RSP.
Podczas przeglądu serwisowego urządzenia, wymieniane są podstawowe części eksploatacyjne (Filtry, uszczelki, uszczelniacz silnika, łączniki, halogeny itp.) Dodatkowo wymianie podlegają części które są w złym stanie.
W ramach pakietu wykonywana jest aktualizacja oprogramowania oraz instruktaż mycia i pielęgnacji.
Przypominamy, że w celu utrzymania 24 miesięcznej gwarancji, należy wykonać 1 raz w roku przegląd techniczny urządzenia. Technik podczas każdej wizyty serwisowej sporządza oficjalny protokół Service Call RATIONAL, który jest ewidencjonowany w cyfrowej bazie danych producenta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprawnie serwisować i diagnozować urządzenie.
Koszt pakietu ustalany jest indywidualnie . W celu zapoznania się z ofertą zapraszamy do kontaktu.
* Wszelkie usterki, awarie urządzenia lub jego części składowe, spowodowane przez niewłaściwe użytkowanie oraz zaniedbanie ze strony
personelu są dodatkowo płatne. Dotyczy to każdego z pakietów.
* Wykupiony abonament na obsługę ConnectedCooking oznacza:
- stały monitoring pracy urządzenia, a w przypadku wystąpienia awarii informacja jest
niezwłocznie przekazywana do serwisu z opisem błędu i kodem serwisowym,
- wysyłanie pocztą elektroniczną miesięcznych raportów ConectedCooking zawierających:
– informacje o stanie pielęgnacji i czystości urządzenia,
– zestawienie historii błędów serwisowych.
Cennik pozostałych usług serwisowych spoza pakietów:
• Godzina pracy technika dni robocze (16:00-21:00) | 195,00 zł netto |
• Godzina pracy technika dni wolne / noc (21:00-6:00) | 320,00 zł netto |
• Dojazd w obrębie Olsztyna | 60,00 zł netto |
• Dojazd poza miastem Olsztyn | 2,5 zł/km netto |
• Analiza spalin jeden palnik gazowy | 85,00 zł netto |
Opłata za przechowywanie sprzętu liczona jest od 14-go dnia roboczego, po otrzymaniu przez klienta informacji o możliwości odbioru sprzętu i wynosi 1 zł / dzień.
* Cena usługi nie zawiera kosztu części zamiennych
* Ceny netto
*Przedstawiona oferta ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego.
Aby zgłosić lub wycenić naprawę wystarczy zadzwonić:
Sklep Kucharza - ALBO (89) 533 50 20
Beata kom. 603 970 116
lub napisać e-mail pod adres:
sklep@sklepkucharza.pl
tagi: serwis pieców konwekcyjno-parowych, serwis pieców gastronomicznych, RATIONAL serwis, serwis piecy konwekcyjno-parowych, RATIONAL Olsztyn, piec konwekcyjny gastronomiczny, piec gastronomiczny piec RATIONAL, piec do pizzy gastronomiczny.