Strona główna » Porady ekspertów » Deser Zabajone z Owocami - przepis

Deser Zabajone z Owocami - przepis

Autor: SlepKucharza.pl Data dodania: 21-10-2020

Zabajone z owocami - deser - przepis

Deser zabajone z owocami - przepis autorski doradców kulinarnych STALGAST

Zabajone z owocami, to pyszny, elegancki i orzeźwiający deser, przypominający pełnię lata. Bardzo prosty do przygotowania i idealny do serwowania w restauracjach, cukierniach, kawiarniach oraz podczas wyjątkowych uroczystości domowych.

 

Deser zabajone z owocami

Liczba porcji: 10

 

Składniki:

- 120 ml wina marsala

- 120 ml białego wina wytrawnego

- 120 g cukru

- 200 g truskawek

- 200 g borówek amerykańskich

- 200 g malin

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki przełóż do Robot Cook i ustaw urządzenie na 75oC / 9 min. / 1000 obrotów.

 

Wszystkie akcesoria potrzebne do przyrządzania atrakcyjnych i smacznych deserów, czyli kolorową porcelanę, sztućce, palnik do creme brulee, Roboty Cook, kupisz w Sklepie Kucharza. Zapraszamy do kontaktu!

POBIERZ PRZEPIS

 


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Porady ekspertów
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
zamknij
Kontrast
Wielkość tekstu
Wysokość linii
Odstęp liter
Kursor
Skala szarości
Ukryj obrazy
Czytelna czcionka
Wyłączenie animacji
Wyrównanie tekstu
Nasycenie
Podkreśl odnośniki
Czytnik ekranu
Zresetuj wszystkie ustawienia