PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Aktualności » Zobacz przepis na dynię w zalewie słodko-kwaśnej

Zobacz przepis na dynię w zalewie słodko-kwaśnej

Data dodania: 08-11-2021
alt


Dynia pochodzi z Ameryki Środkowej. Jej znane chyba wszystkim pękate, żółto-pomarańczowe jadalne owoce nazywane są w klasyfikacji jagodami.

 

Zarówno miąższ owoców dyni, a także pestki posiadają wyjątkowe walory smakowe, zawierają też bardzo dużo wartości odżywczych. W miąższu dyni znajdziemy przede wszystkim witaminy A, B1, B2, C, PP oraz składniki mineralne fosfor, żelazo, wapń, magnez oraz dużo beta-karotenu. Natomiast w pestki dyni bogate są głównie witaminę B3 oraz fosfor, magnez i cynk.

 

Dynia w kuchni kulinarnej ma bardzo szerokie zastosowanie. Można z niej zrobić m.in. zupę dyniową, placki, a nawet sernik, czy muffiny. Dynię można również zamarynować, żeby także zimą cieszyć się jej fantastycznymi walorami smakowymi i zdrowotnościowymi.

 

Jak zamarynować dynię?

 

Polecamy prosty i pyszny przepis na dynię w delikatnej zalewie słodko-kwaśnej, który znajdziecie na stronie w zakładce porady ekspertów.

 

Smacznego! :)


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Aktualności
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu